Фито чай Кукуруза (столбики с рыльцами) 25г (Зерде)
Тауарлардың көрінісі фотосуретте көрсетілгеннен өзгеше болуы мүмкін

Фито чай Кукуруза (столбики с рыльцами) 25г (Зерде)

221
Қолжетімділігі
Сатылымда бар
Үлгі
4870098002608
Елі
Казахстан
Өндіруші
Зерде Фито ТОО
0-0-4 бөліп төлеу
55 x 4 ай
  • Сипаттама

Сипаттама

Құрамы: жүгері стигмалары бар бағандар 30 г

Химиялық құрамы: стигмалары бар жүгері бағаналарында бета-ситостерол, майлы май, ащы, эфир майы, хлорофилл, Сағыз, шайырлар, гликозидтер, сапониндер, алколоидтар, к, В1, В2,В6, D, E, C дәрумендері бар.
Негізгі қасиеттері: стигмалары бар жүгері бағаналары жүгері майы мен олардың құрамындағы заттардың қосындысына байланысты айқын холеретикалық қасиеттерге ие, өт қабының қабырғаларының жиырылуын күшейтеді.
Қанықпаған май қышқылдары холестерин алмасуын реттейді, көптеген метаболикалық процестерге қатысады. Жүгері стигмаларын ұзақ уақыт қолдану несепағарлар мен бүйректердегі тұздардың еруіне әкеледі. К дәрумені қанның ұю процесін тездетеді. Жүгері майы липидтер алмасуына жағымды әсер етеді және қандағы холестеринді төмендетеді. Жүгеріден алынған глутамин қышқылы Е витаминінің құрамына байланысты орталық жүйке жүйесінің әртүрлі ауруларына (психоз, депрессия және т.б.) тағайындалады, ол Е гиповитаминозына ұсынылады, сонымен қатар тері ауруларын емдеу үшін қолданылады.
Фармакологиялық қасиеттері:
холеретикалық
диуретикалық
гемостатикалық
эндокриндік
седативті
Қолдану көрсеткіштері: бауыр ауруы үшін холеретикалық агент ретінде қолданылады ( гепатит, холецистит, холангит);уролития, пиелонефрит және ісіну үшін диуретик ретінде. Гемостатикалық әсерге ие, қанның ұюын тездетеді. Қант диабеті, семіздік кезінде метаболизмді қалыпқа келтіреді, атеросклероздағы холестеринді төмендетеді.
Қарсы көрсеткіштер: тәбеті нашар және қанның ұюы жоғары адамдарға қарсы. Жеке төзімсіздік.
Дайындау әдісі: шамамен 10 Г (3 ас қасық) шикізат эмальданған ыдысқа салынып, 200 мл (1 стакан) ыстық қайнаған су құйылады, қақпақпен жабылады және қайнаған суға (су моншасында) жиі араластыра отырып, 30 минут қыздырылады, бөлме температурасында 10 минут салқындатылады, сүзіледі . Қалған шикізат сығылады, алынған инфузияның көлемі 200 мл-ге дейін қайнаған сумен сұйылтылады.дайындалған инфузия салқын, жарықтан қорғалған жерде 2 күннен аспайды.
Қолдану әдісі: тамаққа қарамастан күніне 1/2 кесе ішіңіз. Қолданар алдында шайқаңыз.